2008. január 13., vasárnap

Project

Idő híján még nem sikerült beszámolnom a prezentációnkról, melyet még karácsony előtt, december 18-án tartottunk meg a tervezési terület (Strijp R) egyik épületében egy kiállítás keretében. A tervek ismertetése - melyeket konzulensünkkel, Irene Curullival együtt néhány meghívott építész és várostervező véleményezett, egy egész napot vett igénybe. A hallgatók prezentációja után az egyik meghívott építész iroda mutatta be a saját tervét, melyet a területre dolgozott ki.


Most pedig nagy vonalakban szeretném bemutatni saját tervünket (mivel már többen is kértek erre), melyen Marcellel, Marisaval és Isaval (a "spanish girls"-kel) dolgoztunk közösen.

No de kezdjük is az elejéről


A tervezési feladat az egyik Philips terület (ún. Strijp R) rehabilitációja volt, mely most nagyon aktuális téma a városban. Ugyanis a Philips már kinőtte ezeket a területeket és most új funkcióval akarják ellátni őket, a Strijp R például lakó övezetté lesz alakítva; így felkérték az egyetemet, hogy adják ki tervezési feladatnak a hallgatóknak, hogy friss ötleteket gyűjtsenek a megvalósításhoz. Persze az kérdéses, hogy miután már konkrét építészirodák dolgoznak szintén a terven, mennyire fogják figyelembe venni a mi terveinket...de mindenesetre érdekes volt egy valós problémán dolgozni és egyfajta megoldást találni rá.



A hollandok nagyon fontosnak tartják azt, hogy annak ellenére hogy a terület funkciót vált, megőrizzen valamilyen emléket, mely az eredeti rendeltetésről és hangulatról tanúskodik.


A területen legjellegzetesebben megjelenő motívumok az épületeket összekötő folyosók








...folytatom





1 megjegyzés:

[ana_pacheco] írta...

you are not allowed to put this poster here... IN this one...i'm spanish...pleade..mercy on me!!!!!!!:P eheheeh
x
Ana