2007. október 16., kedd

Üdvözlet!







Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy végig tudd követni élményeimet, tapasztalataimat ezalatt az öt hónap alatt, amit Hollandiában töltök. A másik hátsó szándékom pedig, hogy ÖSZTÖNÖZZELEK arra, hogy hogy hagyd abba az otthon való ücsörgést és INDULJON EL A VILÁGBA!!!!
A kezdés kissé későre sikeredett, ezért így az elején be kell hoznom lemaradásom - lehet hogy egyszerre sok lesz az információ, de a későbbiekben inkább képekkel szeretném prezentálni az errefelé zajló eseményeket...


Fly-fly away…

A rengeteg hivatalos intéznivaló (az egyetemek közötti papírmunkák lebonyolítása, ösztöndíjszerződés, új bankszámlák nyitása, biztosítás, egészségügyi kártya beszerzése, repülőjegy, szállás intézése…), a legfontosabb használati tárgyak utolsó pillanatban való beszerzése, és a pánikszerű pakolás után sikerült búcsút venni baráttól, ismerőstől, a rokonság apraja-nagyjától és kissé remegő lábbal, de annál nagyobb kíváncsisággal felszállni életem első repülőgépére, hogy végre kirepüljek kis hazánk ölelő karjai közül.
Rájöttem, hogy imádok repülni! :)) Egész úton az ablakra tapadva figyeltem a végtelenbe kanyargó folyók vonalát, a települések amőbaszerű nyújtózkodását a sok színben pompázó, felparcellázott mezők között… és a felhők… és a felhők… egyszerűen gyönyörű dolgokat tud művelni a természet!
Eindhoven felett már esőt sejtető szürke felhők gyülekeztek, de landolva meglepetten tapasztaltam, hogy mégsem esik, sőt egy-egy felhő mögül előtűnve a nap próbálgatja erejét és a hőmérséklet is megüti a 20 C fokot.
Igencsak szeszélyes errefelé az időjárás, hiszen egy órán belül se lehet kiszámítani, hogy éppen napsütés és kellemes meleg vagy a vízszintest megközelítő zápor várható erős szél kíséretében. De egyelőre egészen szerencsésnek mondhatom magam, mivel az otthoni meleg nyári és kellemes őszi időjárás közötti állapotot élvezhettem eddig. No meg úgy tűnik, hogy a hollandok egészen barátságosan viszonyulnak ezen természeti szeszélyekhez, így hát nem marad más nekünk, vendégeknek sem, minthogy beletörődve, kevésbé vidámabb mosollyal, de tovább tekerjük azt a biciklit. Meg különben is: a felhők felett mindig süt a nap!


Nincsenek megjegyzések: